مقالات

چرا خودرو در حین حرکت ریپ می‌زند؟ همه چیز درباره ریپ زدن خودرو

ریپ زدن در حین حرکت خودرو یکی از انواع نقص‌های فنی رایج خودروست که خطرات خیلی زیادی در پی دارد. تصور کنید در هنگام سبقت خودرو دچار این مشکل شود یا هنگام حرکت با سرعت معمول خودرو مرتبا دچار ریپ شده و سرعت خودروی شما گرفته شود. ابتدا اجازه دهید به بررسی معنای ریپ زدن بپردازیم.

ریپ زدن خودرو به چه معناست؟

ریپ زدن خودرو در واقع خاموش و روشن شدن مجدد خودرو در مدت زمانی بسیار کم است. این اتفاق به حدی سریع رخ می‌دهد که راننده فرصتی برای عکس‌العمل به خاموش شدن خودرو نخواهد داشت. در ادامه به بررسی علل ریپ زدن خودرو در حالت‌های مختلف می‌پردازیم.

ریپ زدن خودرو در حالت درجا

چنانچه خودرو در حالت درجا شروع به ریپ زدن نماید ایراد می‌تواند از شمع‌ و وایرها و یا پمپ بنزین خودرو باشد. اگر پمپ بنزین به صورت نیم سوز باشد انتقال بنزین به انژکتورها به خوبی انجام نشده و خودرو دچار این مشکل می‌شود. برای توضیح مشکل شمع و وایر باید ابتدا به نقش این دو در سیستم خودرو بپردازیم. همانطور که می‌دانید موتور خودرو وظیفه تبدیل انرژی را برای به حرکت درآوردن خودرو به وسیله گیربکس را برعهده دارد. این انرژی از طریق احتراق بنزین در سیلندرها به دست می‌آید. زمانی که ترکیب سوخت و هوا در سیلندر به فشرده‌ترین حالت ممکن دربیاید نیاز به جرقه‌ای برای احتراق دارد. شمع خودرو این جرقه را تامین و باعث احتراق در محفظه‌های سیلندر می‌شود. همچنین برق مورد نیاز برای ایجاد جرقه توسط شمع خودرو از طریق کوئل خودرو ایجاد و به وسیله وایرها به شمع‌ها منتقل می‌شود. حال چنانچه شمع‌ها، وایرها و یا کوئل اتومبیل مشکل داشته باشند عملیات احتراق موتور به درستی انجام نشده و خودرو دچار روشن و خاموش شدن سریع یا همان ریپ زدن می‌شود.

برای مطالعه بیشتر درباره پمپ بنزین خودرو و خرابی‌های رایج آن لطفا مقاله نقش و خرابی پمپ بنزین خودرو چیست و چطور عمر آن را افزایش دهیم را مطالعه بفرمائید.

ریپ زدن خودرو

ریپ زدن موتور خودرو در سرعت‌های بالا

اگر خودروی شما در سرعت‌های بالا یا افزایش شتاب به منظور سبقت گرفتن دچار ریپ زدن می‌شود ابتدا باید به سراغ پمپ بنزین خودرو رفت و آن را بررسی کرد. در هنگام افزایش سرعت یا رانندگی با سرعت‌های بالا موتور نیاز به حجم بنزین بیشتری دارد که انتقال این بنزین برعهده پمپ بنزین است. چنانچه پمپ بنزین دچار نقص فنی باشد بنزین به میزان لازم به موتور نرسیده و در نهایت خودرو با ریپ زدن مواجه می‌شود. اگر ایراد از پمپ بنزین خودرو نباشد باید پلاتین‌ مورد بررسی قرار بگیرد. چنانچه دهانه پلاتین خودرو از حالت معمول بزرگ‌تر شده باشد احتیاج به اصلاح آن به وسیله فیلر گیری است. یک احتمال دیگر نیز وجود دارد که در نتیجه آن ممکن است خودرو در سرعت‌های بالا دچار ریپ زدگی شود و آن ضعف موتور خودروست. ممکن است به علت سوختن واشر سرسیلندر و یا ترک سیلندر موتور توان کافی برای تولید قدرت به منظور رساندن خودرو به سرعت‌های بالا را نداشته باشد و در نتیجه موتور دچار ریپ زدن می‌شود.

ریپ زدن موتور خودرو در هنگام صبح

اگر خودرو در هنگام صبح و پس از خاموش بودن حداقل شش ساعته روشن و دچار این حالت بشود می‌توان گفت به ریپ صبحگاهی دچار شده است. این نقص فنی می‌تواند دلایلی به شرح ذیل داشته باشد:

نقص فنی سنسورهای خودرو از جمله سنسور اکسیژن، سنسور دمای موتور یا سنسور فشار ورودی هوا می‌تواند منجر به ریپ زدن موتور خودرو شود. چنانچه ایراد از سنسورهای خودرو باشد با استفاده از اسپری‌های شستشو رفع خواهد شد در غیر اینصورت باید به موارد دیگر این قسمت از مطلب توجه کنید.

ممکن است ایراد از سیستم ایجاد جرقه برای احتراق موتور باشد. این ایراد می‌تواند از شمع‌ها، وایرها و یا کوئل خودرو باشد. در این رابطه پیش از این توضیحات کاملی ارائه کرده‌ایم.

سوزن‌های انژکتور خودرو نیز می‌توانند در ریپ زدن صبحگاهی خودرو نقش داشته باشند. چنانچه سوزن‌ها خراب باشند یا دچار گرفتگی و انسداد شده باشند بنزین به درستی به سیلندرها منتقل نشده و خودرو ریپ می‌زند. بهتر است سالی یکبار از سوزن‌های انژکتور بازدید به عمل آمده و در صورت نیاز نسبت به شستشو یا تعویض آن‌ها اقدام به عمل آورید. این ایراد ابتدا به صورت لرزش موتور نمایان شده و در نهایت به ریپ زدن منجر می‌شود.

ریپ زدن خودرو

ریپ زدن موتور در خودروهای دوگانه سوز

اگر مالک خودروی دوگانه سوز هستید و در هنگام رانندگی و استفاده از حالت گاز با این معضل مواجه می‌شوید ایراد را در این موارد پیدا کنید:

یکی از مواردی که می‌تواند منجر به ریپ زدن در هنگام استفاده از گاز شود خرابی سنسور فشار خلا است. در این صورت اطلاعات فشار خروجی گاز به غلط ارسال شده و میزان گاز لازم به موتور نخواهد و در نهایت منجر به ریپ زدن موتور خودرو می‌شود.

مورد دیگر تنظیم غلط فشار خروجی رگولاتور گاز است. چنانچه میزان تنظیم شده کمتر از عدد 2 باشد نیز موتور خودرو دچار ریپ خواهد شد.

سیستم گاز نیز همانند خودروهای تک سوز که مجهز به انژکتور بنزین هستند به انژکتور گار مجهز شده‌اند که این انژکتورها وظیفه تزریق گاز به سیلندرها را برعهده دارند. در صورتی خرابی این انژکتورها نیز مقدار گاز مورد نیاز موتور تامین نشده و اتومبیل ریپ می‌زند.

توجه داشته باشید که برای رفع مشکل‌های مرتبط با سیستم سوخت جایگزین در خودروهای دوگانه سوز به علت حساسیت بالا و خطر زیاد حتما به متخصصین مجرب و دارای مجوز مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *